(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджуються функції всіх рангів значного товариства військового Гетьманщини XVII ст. Для виокремлення основних функцій здійснено вибірку різноманітних службових доручень товариства. Виділено шість функцій значного товариства: військова, дипломатична, судова, адміністративна, господарчо-фінансова та представницька. Основною серед них була військова функція, інші п‟ять цивільних набрали ваги до кінця XVII ст.