(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується донос ієромонаха Серапіона на представників української козацької старшини влітку 1725 р. Аналізується політичне розслідування у цій справі, а також причини, за якими донос був визнаний неправдивим. Даний випадок розглядається у світлі історії стосунків Гетьманщини і російського царату.