(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті була розглянута роль законодавчої документації у розвитку гайдамацького руху в Україні XVIII століття. Автор проаналізував тексти найбільш значущих актів, які мали розпорядчий характер – універсалів, маніфестів і ордерів. Також були реконструйовані найбільш характерні ситуації зворотного зв‟язку “суспільство-документ суспільство”, стосовно до різних періодів козацьких повстань. Особливу увагу було приділено з‟ясуванню місця антисемітської пропаганди у текстах розпорядчих актів гайдамацьких лідерів.