(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі статистичних даних сповідних розписів трьох українських сіл Городиської сотні Лубенського полку за період з 1765 по 1782 роки аналізується типологія і структура домогосподарств козаків Гетьманщини другої половини XVIII століття. В основу структурного аналізу покладена найбільш поширена в сучасній історичній демографії класифікація сімейних домогосподарств П. Ласлетта. Автор демонструє інформативний потенціал сповідного розпису як історикодемографічного джерела для дослідження форм сімейної організації.