(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті реконструйовано історію цехового братства містечка Чорнобиль, яка відображена в найбільшій кількості джерел серед подібних традиційних братств Київської губернії. Етапи історії цього братства наочно демонструють еволюцію українських братств загалом. Автор дослідив вплив на цю еволюцію боротьби конфесій, зміни державних кордонів та соціально-економічного розвитку. Фактичним завершенням цієї еволюції для Чорнобильського братства стало його перетворення на поховальне у 1870-х рр. Автор з‟ясовує причини та значення цієї трансформації, можливі подальші перспективи братства та його реальну долю на початку ХХ ст.