(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі різнопланових джерел та літератури досліджено роль друкарських установ в поліграфічній промисловості Херсонської губернії XIX ст. Проаналізовано вклад дослідників у вивчення питання стосовно друкарських установ, розкрито значення знаних друкарів в зародження друкарської справи, висвітлено умови які сприяли функціонуванню друкарських установ. Визначено основні осередки локалізації друкарень, проаналізована діяльність перших друкарських установ Херсонської губернії в дореволюційний період, їхні видання, вивчені особливості існування друкарень в модерний період.