(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У представленій статті розглядається початок діяльності О.І. Георгієвського у сфері освіти Російської імперії у 60-х рр. ХІХ ст. На основі залучення широкого спектру історичних джерел проаналізовано його викладацьку діяльність у Рішельєвському ліцеї в Одесі, працю над новим університетським статутом 1863 р. Досліджено початок його роботи на посаді члена Вченого комітету міністерства народної просвіти Російської імперії. Також з‟ясовані основні питання, які розглядались О.І. Георгієвським одразу після призначення його на пост редактора “Журналу міністерства народної просвіти”.