(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Дослідження висвітлює історію відкриття першого центрального ремісничого училища Південної України, особливості та специфіку системи навчання закладу. Необхідність відкриття та спеціалізацію ремісничого училища автор аргументовано пов‟язує з економічними потребами регіону другої половини ХІХ століття. Показано управлінську структуру училища, особливості навчальної програми та виховного процесу. Автор, використовуючи архівні матеріали, повідомляє про перші роки діяльності училища. Звернено увагу на позитивний вплив Гнєдінського училища на економічний розвиток південної України, відкриття ремісничих класів у народних школах, підняття матеріального та морального рівнів населення.