(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано характерні риси суспільного та політичного розвитку українських земель у складі Російської імперії, які зумовили появу та розвиток російського націоналізму. Розглянуто ключові аспекти діяльності імперської влади на українських землях в другій половині ХІХ ст., як одну з головних причин поширення російських націоналістичних ідей. Автор публікації акцентує увагу на способах протидії російського національного проекту українському та польському проектам націй на території України в другій половині ХІХ ст.