(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Інтелектуальна історія ХІХ – першої половини ХХ ст. – актуальний напрям історії України. Метою статті є історія родини М. В. Тарновського – автора генеалогії Тарновських та статті про садибу Качанівку, спогадів про Тарновських та Т. Шевченка. Проаналізовано твори М. В. Тарновського та його громадську діяльність. Автор розповіла про його родину, зробила висновок про необхідність продовження вивчення життя та творчої спадщини, у тому числі громадської роботи в Києві на початку ХХ ст., також його рукописів та фотографій.