(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються кількісні показники розповсюдження релігійних організацій, що діють в Одеській області на сучасному етапі. Для мешканців Одеської області характерно переважання християнських конфесій, до яких належить переважна більшість існуючих та діючих в регіоні релігійних організацій та парафій. Найбільша кількість релігійних організацій усіх наявних в області напрямків зафіксовано на Півночі Одеської області (православ‟я, протестантизм, іудаїзм, іслам, католицизм, кришнаїзм та буддизм). Найменша концентрація релігійних організацій спостерігається в центральних районах області. Мультіетнічний склад населення Одещини, особливо її південних регіонів, є одним з факторів, що сприяє поширенню на території області різноманітних релігійних течій та організацій, від сталих і традиційних до новітніх і навіть екзотичних.