(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналіз численних публікацій про кількість людських втрат від голоду в Україні 1932–1933 рр. показує, що в них є істотні розбіжності стосовно демографічних наслідків цієї катастрофи. Автор дає власну оцінку наукових здобутків сучасних дослідників масштабів голоду в українському селі. Визначено історіографічні етапи і особливості вивчення демографічних наслідків Голодомору представниками тоталітарного і ревізіоністського напрямів світової історичної науки. Окреслюються деякі труднощі і перспективи подальшого дослідження теми.