(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснено сучасний історіографічний дискурс формування ідейно-політичної платформи, правових основ внутрішнього життя, організаційну та військову діяльність “Поліської Січі”; розкрито специфіку стосунків з окупаційною німецькою владою, іншими суб‟єктами національного руху опору та конфліктне тло їх взаємовідносин. Здійснено спробу оцінки першого етапу національного руху опору під проводом Т. Бульби-Боровця. Окреслено перспективні напрями дослідження окремих аспектів заявленої наукової теми.