(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснено огляд основних наукових досліджень українських, іноземних та діаспорних авторів, які дають змогу простежити особливості становлення і розвитку Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київський Патріархат, Української Автокефальної Православної Церкви у Херсонській, Миколаївській, Одеській областях у роки першого десятиліття незалежності України. Акцентовано увагу на недостатньому вивченні проблеми.