(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі матеріалів газети “Одесский листок” розкриваються події війни, розв‟язаної АвстроУгорською імперією проти Сербського королівства у серпні 1914 року. Особлива увага приділена кореспондентським матеріалам полковника Генерального штабу Збройних сил Російської імперії П. Андріанова, котрий не лише описував бойові дії, характеризував стан підготовки ворогуючих сторін, а й розкривав власне розуміння протистояння двох держав, намагався дати оцінку окремим фактам. Висвітлено роль публікацій одеської газети у формуванні громадської думки Півдня України.