(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена запровадженню інноваційних технологій у музейну справу України. У статті виділено етапи впровадження інноваційних технологій в музеях України. Наприкінці 90-х рр. ХХ ст. – 10-і рр. ХХІ ст. з‟являються музейні сайти, до обігу введені аудіогіди, 3D панорами, голографічні інновації та розпочато комп‟ютерний облік фондових колекцій. З 10-х рр. ХХІ ст. в музейній практиці поширюються QR-коди, налагоджується зворотній зв‟язок між музейною аудиторією та персоналом в соціальних мережах, українські музеї відкриваються для віртуального відвідування через появу віртуальних турів на сайтах та участь у Google Art Project.