(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджено родовід Л.Г. Ісакова, його життєвий, воєнний та трудовий шлях, керівництво упродовж сімнадцяти років, з 1935 по 1952 рр., Запорізьким та Алтайським машинобудівними інститутами. Проаналізовано розбудову ЗМІ у 1935-1941 рр., збільшення контингенту студентів, підвищення кваліфікації викладацького колективу, розгортання науково-дослідних робіт. Вивчено роль Ісакова у забезпеченні евакуації до Барнаула, де негайно було розгорнуто підготовку інженерів, закладено підвалини функціонування системи вищої технічної освіти в Алтайському краї.