(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкривається основні аспекти становлення гідроенергетичної науки, висвітлюється внесок визначного інженера Генріха Осиповича Графтіо у розвиток та організацію гідроенергетики Росії кінця ХІХ – початку ХХ століття. Проаналізовано вплив академіка на енергетику країни. На сьогоднішній день праця Генріха Осиповича Графтіо є надзвичайно актуальна, а його брошури на тему гідроенергетичного будівництва можуть використовуватись як навчальні та практичні матеріали.