(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті, що пропонується, проаналізовані прояви у буденному житті міських мешканців непримиренних протиріч між окремими соціальними прошарками, визначені напрями, за якими реалізовувалися наміри бідних городян щодо компенсування власної “меншовартості” за рахунок привілейованих верств населення. Наводяться факти зверхнього, хоча й старанно прихованого, ставлення інтелігенції до простолюдинів. Простежується процес поглиблення громадського конфлікту на рівні повсякденних стосунків, робиться висновок про вирішальний вплив цього протистояння на тривалість та запеклість громадянської війни.