(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто основні напрямки діяльності політичних партій та об’єднань консервативного, ліберального і соціалістичного спрямування на Україні в квітні-грудні 1918 р. Проаналізовано їх вплив на державотворчі процеси доби гетьманату Павла Скоропадського. Зосереджено увагу на проблемах формування урядів новоутвореної держави та ставленні українського політикуму до поточного моменту. Автор доводить, що процес державотворення безпосередньо залежить від консолідації всіх політичних і соціальних груп суспільства.