(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
За допомогою історико-наукового аналізу розглянуто діяльність Центрального статистичного управління УСРР як провідного галузевого відомства у 20-х роках минулого століття. Розкрито його доробок у розвиток народного господарства на українських землях. Зазначено про видавничу діяльність відомства. Зосереджено увагу на новаторських розробках та досягненнях, провідних вчених-статистах. Охарактеризовано нормативну базу ЦСУ УСРР. Окремо виділено про внесок управління у забезпечення освітньої підготовки фахівців-статистів. Відмічено про значення проведених досліджень та подальші перспективи історичних розвідок зазначеного спрямування, що постають перед істориками у різних сферах народного господарства.