(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі архівних матеріалів та літератури проаналізовано основні напрямки громадської діяльності української інтелігенції Західної Волині. Відмічено вплив діяльності громадських діячів на піднесення національної свідомості народу. Акцентується увага на тому, що праця національної інтелігенції сприяла консолідації суспільства та спонукала до боротьби за громадянські права земляків. Розкрито роль “Просвіти”, “Рідної школи” тощо в розвитку освіти та культури краю. Відображено роль “Пласту” у патріотичному вихованні молодого покоління.