(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття є спробою повернення дискусії в академічне русло та містить три виміри розгляду проблеми: історіографічний (у якому систематизуються провідні підходи до типології націоналізму та критично розглядаються здобутки світової та вітчизняної науки у цій галузі), методологічний (де пропонується і впроваджується до наукового обігу авторська методологія рівнево-компонентного аналізу націоналізму як ідеології та суспільного-політичного руху чи режиму) та типологізаційний (який є спробою адаптації, синхронізації та проекції окремих типологічних схем на українське тло).