(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджуються останні шість місяців життя видатного українського історика, етнолога, літератора, перекладача, публіциста, поета і дипломата М.А. Славинського (1868-1945), які він провів як арештант, спочатку в Празі, а потім в слідчій частині тюрми № 1 УНКВС Київської області, очікуючи суду за свою політичну та дипломатичну діяльність в еміграції. Дана стаття є спробою узагальнюючого підходу до вивчення найбільш трагічної сторінки життя відомого українського громадсько-політичного діяча.