(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються основні проблеми розвитку сільської медицини 1991-2005 рр. на прикладі центральних областей України. Мета роботи полягає у характеристиці основних показників системи охорони здоров’я сільського сектору та способи їх покращення. На основі вперше введених у науковий обіг документів і матеріалів розглядаються загальні тенденції змін у сільській медицині протягом окресленого періоду. Значна увага приділяється статистичним даним у розрізі районів. Узагальнюючи підготовлений матеріал, зазначаємо, що труднощі економічного характеру в системі охорони здоров’я, що затяглись у часі, негативно впливали на здоров’я сільських жителів.