(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджуються основні історичні етапи формування болгарської військової структури після завершення російсько-турецької війни 1877-1878 років. Виявлено характерні напрямки діяльності Російської імперії у процесі відновлення болгарської держави. Наголошується на особливостях професійної підготовки болгар у навчальних закладах імперії. Виокремленні основні центри навчання майбутніх болгарських військових кадрів.