(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлено сутність проблеми гендерної рівності у Чехословаччині періоду першої республіки та особливості її вирішення. Визначено відмінності у поглядах різних верств чехословацького соціуму щодо доцільності встановлення рівності обох статей у суспільнополітичному житті І ЧСР. Також розкрито механізми реалізації в країні інституціонального оформлення гендерного рівноправ’я та утвердження його на практиці.