(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Історичне болгарознавство традиційно розвинуте в Україні. Попри те, що в ньому соціальна історія Болгарії ще не представлена у якості самостійного наукового напряму, українські дослідники в межах загальноприйнятого розуміння предмету соціальної історії висвітлювали минуле болгарської нації. Автор з’ясовує, що узагальнена впродовж середині 1950 – середині 1980-х рр. емпірична база їх розвідок не втратила свого значення та потребує нової інтерпретації