(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано особливості мультикультурного розвитку Федеративної Республіки Німеччина, окреслено можливі шляхи адаптації іммігрантів до німецького суспільства, з’ясовано умови мирного міжкультурного співіснування іммігрантів і корінного населення ФРН. Наростаючі процеси глобалізації загострюють проблеми полікультурних суспільств, випробуванню піддається ліберальна концепція і вимірювання толерантності. Важливим є переосмислення ролі і значення мультикультуралізму – адже саме він був покликаний призвести до безконфліктності сучасних мультикультурних суспільств.