(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню витоків геополітичних поглядів З. Бжезінського та початковому етапу його політичної кар’єри. У роботі розкриваються факти, які вплинули на формування концепцій геостратега, надається характеристика аналітичних праць З. Бжезінського. За допомогою вивчення наявної джерельної бази з’ясовані важливі віхи його життя і творчості, пов’язані із політичною діяльністю. Автором проаналізовані роботи З. Бжезінського, його промови, мемуари, матеріали інтерв’ю.