(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті зроблено спробу навести варіанти періодизацій політики США щодо України з 1991 р. і по сьогодення. Виокремлено певні критерії, за якими розглянуто декілька видів періодизацій. Особливо детально проаналізовано вплив президентів США на формування американської політики США щодо України. Наведені основні характеристики кожного з періодів та форма зміни політики США стосовно нашої держави. Проаналізовані основні виміри американських зовнішньополітичних інтересів та окреслені причини вибраного курсу Сполученими Штатами щодо України.