(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автор на основі писемних джерел та археологічних матеріалів характеризує процес формування церковно-адміністративної структури середньовічного Новгорода. Аналізує вплив язичницької релігії на становлення християнського світогляду. Вказує, що християнська релігія утвердилася в процесі створення єпископії та будівництва культових споруд. Автор доводить, що центром релігійного життя Великого Новгорода став собор Св. Софії. Простежує роль церкви в політичному та економічному житті Великого Новгорода та взаємовідносини світської та духовної влади Новгородської республіки.