(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюється історія Київської гарнізонної школи у XVIII ст. На основі опублікованих та архівних джерел визначено штатну і фактичну чисельність учнів Київської гарнізонної школи у XVIII ст. Встановлено соціальне походження школярів. Розглянуто склад педагогічного колективу школи. Визначено предмети і дисципліни, які викладалися в школі. Розглянуто місце навчальної практики в системі підготовки учнів. Розкрито систему забезпечення школярів (жалування, продовольство, одяг, підручники, канцелярське приладдя) та виявлено додаткові джерела їхніх доходів. Проаналізовано розподіл випускників гарнізонної школи після закінчення навчання.