(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджуючи земський рух у Запорізькому краї, автор зауважила, що позитивні зрушення у розвитку народної освіти, земської медицини, становленні земських судових інституцій, питаннях благоустрою селян відбувалися завдяки саме приватній ініціативі. Тож статтю присвячено громадській та просвітницькій діяльності Д.Т. Гнєдіна, відомого у краї земського діяча, мецената, прихильника прогресивних методів навчання та виховання в земських закладах освіти.