(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі публікацій у «Гірничозаводському Листку», архівних матеріалах розглянуто питання відкриття та діяльності двох середньотехнічних навчальних закладів – Лисичанської штейгерської школи та Поляковського гірничого училища. Особлива увага приділена моменту відкриття цих установ, викладання навчальних дисциплін. Проаналізовано викладацький склад цих закладів. Звернуто увагу на актуальність розвитку середньої технічної освіти та особливий внесок випускників шкіл у промисловий розвиток Катеринославщини.