(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено участь Василя Стефаника в діяльності Української радикальної партії в Галичині. Проаналізовано особливості формування його світогляду та становлення суспільно-політичних поглядів. Показано його роль в процесі організаційного становлення радикальної партії. Основну увагу звернуто на партійно-політичну та публіцистичну діяльність, взаємовідносини з іншими членами УРП. Розкрито його співпрацю з партійними органами, участь у передвиборчих кампаніях до Державної ради (австрійського парламенту) та Галицького крайового сейму, які відбувалися на теренах краю. Прослідковано ставлення члена «Покутської трійці» до внутріпартійного конфлікту наприкінці 1890-х рр. Розглянуто основні напрямки практичної діяльності В. Стефаника в УРП на початку ХХ ст.