(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюється програмні засади діяльності та координаційна і організаційна робота Союзу Союзів в Україні в роки революції 1905-1907 рр. Його було створено в Москві у травні 1905 р. за участі 14 професійно-політичних союзів Російської імперії. Союз Союзів боровся за скликання Установчих зборів та загальну демократизацією держави. Основні його центри в Україні утворилися в другій половині 1905 р. в Києві, Одесі та Харкові. Зрештою, наприкінці 1905 – на початку 1906 рр. його активні діячі були піддані репресіям, а діяльність подібних організацій заборонено.