(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Показано складні, суперечливі й неоднозначні процеси змін на промислових підприємствах Запоріжжя в період переходу від командно-адміністративної до ринкової економіки. Аналізуються хід, етапи приватизації (змішаної сертифікатно-грошової або малої у 1992-1994 рр., масової сертифікатної у 1995-1999 рр., масштабної індивідуальної грошової або великої від 1999 р.) та її вплив на роботу і долю «Запоріжсталі», «Дніпроспецсталі», «Мотор-Січі», алюмінієвого й титано-магнієвого комбінатів, феросплавного та автомобільного заводів. З’ясовуються причини того, чому приватизація у більшості випадків не дала очікуваного ефекту.