(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується процес хімізації сільськогосподарського виробництва в СРСР, виробництва мінеральних добрив, охарактеризовано особливості випуску азотних, фосфатних та калійних добрив. Визначено основні проблеми виробництва хімічної продукції для сільського господарства в СРСР у 1960 – 1980-ті рр. Зокрема, відзначено наслідки застосування мінеральних добрив у сільському господарстві. Охарактеризовано економічну ситуацію в СРСР наприкінці 1950-х рр. Аналізується державна політика радянського уряду щодо розвитку хімічної промисловості в СРСР. З‟ясовано основні недоліки процесу хімізації сільського господарства в СРСР.