(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються основні засади феміністської думки другої половини ХХ ст. Розкриваються витоки ідеології західного фемінізму «другої хвилі», визначаються відмінності у поглядах феміністок ліберального та радикального напрямків. Встановлено, що головними сюжетами феміністського дискурсу другої половини 1960-х – 1980-х рр. у США та країнах Західної Європи були: аналіз західної культури, причини гендерної нерівності, перегляд ролі материнства у житті жінок.