(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовані передумови та основні риси покращення міжнародної ситуації на завершальному етапі Холодної війни. Розкрито зміни у зовнішній політиці наддержав у другій половині 1980-х рр. Розглянуто дані по кількості озброєнь у США та СРСР, участь наддержав у регіональних конфліктах як один з основних показників продовження Холодної війни. Виділено етапи еволюції відносин СРСР та США від жорсткої конфронтації до співробітництва та завершення глобального протистояння. Визначено, що радикальні зміни мали місце з 1988 р.