(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття висвітлює процес інтеграції Словацької Республіки до ЄС з моменту підписання угоди про асоціацію у 1993 р. до офіційного вступу країни до Євросоюзу у 2004 р. Зокрема, у дослідженні розглядаються питання періодизації вказаного процесу, його перебіг та особливості, а також чинники, які ускладнювали або сприяли приєднанню країни до ЄС. Також, у роботі розкриваються механізми, задіяні Європейським союзом та Словаччиною під час підготовки та реалізації курсу країни на вступ до ЄС.