(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано висвітлення козацького повстання 1630 р. у двох нововіднайдених листахреляціях польного коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського до короля Речі Посполитої Зиґмунта ІІІ Вази. Наголошується, що ці звіти є доволі інформативними та дають змогу не тільки поновому дослідити перебіг козацького виступу, а й простежити чимало досі невідомих його сторінок, зокрема тих, які стосуються Переяславської битви. У додатку згадані документи з примітками та коментарями публікуються вперше.