(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Метою статті є характеристика праці Сергія Олександровича Єфремова (1876-1939) «Против течения», присвяченої відомому громадсько-політичному діячеві Віктору Петровичу Обнінському (1867-1916). Доведено вагу біографічної тематики в публіцистичному доробку С. О. Єфремова, проаналізовано специфіку сприйняття ним постаті свого героя як одного з «значущих Інших», «ідеального» представника російської інтелігенції, одного з небагатьох, що не лише послідовно відстоював ліберально-демократичні цінності, але й сприяв визвольним змаганням неросійських народів імперії. В додатку друкується текст статті С. О. Єфремова.