(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується процес формування радянською верхівкою образу Нестора Махна. Характеризується зміна радянської концепції від позитивної оцінки Махна до проголошення його поза законом як «дезертира» і «зрадника», де створюється і утверджується образ Махна як кримінальника, а не політичної фігури. На прикладі художньої літератури 20-х років розглядається інтерпретація образу з точки зору різних поглядів на махновщину. Розповідається про створення портрету «батька» Махна спочатку природним шляхом, а потім під диктатом пануючої ідеології, коли він став цілеспрямованим і необ‟єктивним.