(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглянуто журналістську діяльність О. І. Георгієського у «Московских ведомостях». На основі аналізу статей, а також завдяки залученню інших історичних джерел доведено авторство О. І. Георгієвського у ряді статей, які вийшли в світ в цьому виданні в 1863-1864 рр. і були присвячені проблемам польського повстання. Досліджено його погляди на причини та головні чинники цього конфлікту, визначено його бачення основних мотивів європейської дипломатії. З‟ясовано роль О.І. Георгієвського у збільшенні авторитету «Московских ведомостей».