(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі матеріалів газети «Киевлянин» у статті розкриваються події травневого перевороту 1903 року в Белграді, який своєю жорстокістю вразив увесь цивілізований світ. Досліджено основні причини вбивства королівського подружжя Олександра та Драги Обреновичів крізь призму публікацій кореспондентів. Визначено роль армії в організації та здійсненні заколоту. Особливу увагу приділено характеристиці особи проголошеного короля Сербії Петра Карагеоргієвича та означено його вплив на політичні процеси в державі.