(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізована перша вітчизняна модерна енциклопедія «Украинский народ в его прошлом и настоящем». З‟ясовані передумови виходу в світ першого українського енциклопедичного видання, охарактеризована практична робота ініціаторів над впорядкуванням проекту, відображені структура і змістова наповненість багатотомного видання та показані труднощі, які виникли в процесі підготовки енциклопедії.