(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі вивчення матеріалів періодичних видань, а також іншої наукової літератури, із застосуванням методів дослідження: історико-наукового, аналізу і синтезу розглядається окремо виділений період в історії дослідження ґрунтів Київської губернії 1911–1912 рр. В статті зосереджено увагу на науковій діяльності вченого-ґрунтознавця, організатора науки, Володимира Івановича Крокоса. Розкрито роль геологічних розробок ученого в впровадженні програми по внесенню мінеральних добрив з ціллю поліпшення врожайності зернових культур Київської губернії у першій чверті ХХ століття.