(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкрито процеси становлення та діяльності науково-дослідної лабораторії автоматизації технологічних процесів у машинобудуванні (АТПМ) у 60-ті роки ХХ століття під керівництвом доктора технічних наук, професора, заслуженого працівника вищої школи Андрєєва Г. Я. Виявлено умови, які сприяли формуванню та діяльності колективу лабораторії. На основі опрацьованих документів, насамперед архівних джерел, розкрито основні напрями науково-дослідної роботи лабораторії АТПМ під керівництвом Андрєєва Г. Я.